Simonlatser tõi teatemeeskonna Tartu maratoni avaüritusel võidukalt finišisse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Simonlatser
Timo Simonlatser Foto: Toomas Huik

Täna Haanjas peetud 5. Tartu teatemaratonil noppis võidu võistkond SuusaAkadeemia Eliit koosseisus Mart Kevin Põlluste, Priit Viks, Raivo Sala ja Timo Simonlatser (1.38.54). Teisena lõpetas Areal Team (+2.55) ning kolmandana Team TT / Bambona (+6.48).

Lumepuuduse tõttu peeti Tartu teatemaraton ja avatud raja sõidud originaalraja asemel Haanjas üheksakilomeetrisel ringil. Seetõttu oli teatemaratoni tänavune võistlusformaat 11 km + 9 km + 9 km + 9 km.

Esimese ehk pikima vahetuse järel oli SuusaAkadeemia Eliidi edu Areal Teami (Uku Vislapuu, Aimar Hussar, Sander Linnus, Allar Soo) ees kõigest kümme sekundit, kuid teises vahetuses kasvatas endine laskesuusatajast olümpiasportlane Priit Viks Eliidi edu Areali ees enam kui minuti võrra. Kuigi Areali Sander Linnuse tugev sõit kolmandas vahetuses mõnevõrra vähendas kaotusseisu, siis eelmisel kümnendil korra MK-sarjas esikümnessegi jõudnud Timo Simonlatser tõi SuusaAkadeemia siiski kindla võitjana finišisse.

«Korralik edu oli küll enne minu vahetust sees, aga päris rahulikult sõita ei saanud. Sõitsin mõnuga ja hoidsin kiirust üleval, päris lonkima ei hakanud, sest eks pärast on ju huvitav teistega sõiduaegu võrrelda,» ütles SuusaAkadeemia ankrumees Simonlatser.

Teisena lõpetanud Areal Teami koosseisu kuulus muuhulgas kogu Kuubiku sarja eelmise hooaja esikolmik. «Alguses läksin korralikult üritama, sain umbes 20–30 sekundit tagasi, aga siis väsisin ära ja tulin rahulikumalt lõpuni ära. Üldiselt selline enam-vähem võistlus,» sõnas Areali viimase vahetuse sõitja ning eelmisel hooajal Kuubiku sarja võitnud Allar Soo.

Tartu teatemaratonil osales kokku 37 võistkonda, samuti Haanjas peetud avatud raja sõitudel (38 km, 20 km, 11 km) aga 267 suusasõpra. Järgmisel nädalavahetusel peetakse 44. Tartu maratoni põhisõidud, mis tänase seisuga toimuvad Otepää-Elva originaalraja asemel Tehvandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles