Venemaa naiskonna peatreener sai keset võistlust hundipassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Hovantsev
Anatoli Hovantsev Foto: SCANPIX

Täna Venemaal Lääne-Siberis Hantõ-Mansiiskis lõppenud laskesuusatamise maailmameistrivõistlused said korraldajamaale üsna dramaatilise lõpu – viimase alana oli kavas naiste 4 x 6 km teatesõit, kus venelannad ebaõnnestused ning seetõttu sai koondise peatreener Anatoli Hovantsev keset võistlust teate, et tema teeneid enam ei vajata.

Venemaal õnnestus kodustel meistrivõistlustel võtta vaid kolm medalit – meeste 20 km tavadistantsil teenis hõbemedali Maksim Maksimov, 15 km ühisstardiga sõidus sai samuti hõbeda Jevgeni Ustjugov ning hõbeda võitsid venelased ka meeste 4 x 7,5 km teatesõidus.

Tänane naiste teatesõit algas aga venelannadele katastroofiliselt, kui esimest vahetust sõitnud Jekaterina Jurlova pidi püstitiiru järel minema kolmele trahviringile ning seejärel pidi kolm trahviringi läbima ka teist vahetust sõitnud Anna Bogali-Titovets. Kokkuvõttes sai tiitlikaitsja ja Vancouveri olümpiavõitja Venemaa alles 9. koha, kaotades maailmameistriks tulnud Saksamaale 4.33,2.

Võistlus polnud veel läbi, kui varem ka Eesti koondist juhendanud Hovantsev sai teate, et Venemaa Laskesuusatamise Föderatsiooni president Mihhail Prohhorov otsustas ta vallandada, vahendab Sport-Ekspress.

«Sain sellest teada meie pressiatašee Maša Baidina käest,» tunnistas Hovantsev. «Olin siis alles rajal.»

Hovantsev rääkis, et enne hooaja algust seadis Prohhorov ülesandeks parandada naiste suusakiirust. «Aga kelle kiirust me parandame? Meil on ainult kaks sportlast, kes on võimelised individuaalsete medalite eest võitlema – Olga Zaitseva ja Svetlana Sleptsova. Siis otsustati saata Zaitseva USA MK-etappidele, kuigi olin kategooriliselt selle vastu, sest ta pidanuks hoopis kodus treenima,» avaldas Hovantsev. «Kogu hooaja jooksul tehti otsuseid, kes ja kus võistlevad, minust kõrgemal. Aga ma ei taha sellest lähemalt rääkida, muidu jääb mulje, nagu püüaksin end süüst puhtaks pesta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles