Lauri Nämi ületas viis aastat vana rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lauri Nämi
Pildil Lauri Nämi Foto: Raigo Pajula

Laupäeval Tartus peetud tõstmise Eesti meistrivõistlustel hoolitses päeva parima tulemuse eest Lauri Nämi (Tartumaa Jõud), kes kehakaalukategoorias +105 kg tõukas uueks Eesti rekordiks 201 kg.

Eelmine rekord, mis oli 200 kg ning kuulus Andrus Murumetsale, oli tõugatud täpselt viis aastat tagasi.

Pärast rasket küünarnukitraumat oli taas tõstepõrandal Leho Pent (SK Vargamäe), kes -85 kg kaaluvate meeste seas tuli Eesti meistriks tulemustega 125 kg rebimises ja 152 kg tõukamises.

Palju positiivseid emotsioone pakkusid ka naistõstjad, kes võistlesid absoluutkaalus Sinclairi punktitabeli alusel. Eesti meistriks tuli Ingela Jalast (SK Vargamäe), absoluutselt raskeima kangi sai aga sirgetele kätele Triin Põdersoo (SK Mäksa), kes kehakaalus -75 kg tõukas 85 kg.

Kokku püstitasid naistõstjad 31 noorte, juunioride ja täiskasvanute Eesti rekordit!

Klubide arvestuses võitis SK Athleticus, järgnesid SK Mäksa ja SK Vargamäe.

Karl Utsari nimelise rändkarika parimale rebijale sai aastaks enda valdusse Indrek Koppel (SK Jõud), kes kehakaalus -94 kg rebis 135 kg, Jaan Taltsi nimelise rändkarika parimale tõukajale võitis Lauri Nämi (SK Jõud).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles