Vitali Klitško võitis WBC versiooni MM-tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško
Vitali Klitško Foto: AP / Scanpix

Ukrainlasest raskekaalupoksija Vitali Klitško võitis pühapäeva öösel tagasi WBC versiooni raskekaalu poksi maailmameistritiitli, alistades Berliinis nigeerlase Samuel Peteri.

Klitško võitis tiitli tehnilise nokaudiga. Peter otsustas edasisest poksimisest loobuda pärast seda kui kõik kolm kohtunikku andsid kaheksanda raundi järel ilmse edumaa Klitškole, kirjutab sport.err.ee.

Vitali ja ta noorem vend Vladimir Klitško on esimesed vennad, kes profipoksi ajaloos hoiavad enda käes erinevate versioonide MM-tiitleid. Vladimir Klitško on IBF-i ja WBO versioonide valitsev maailmameister.

«Täna tegin teoks ühe meie ühistest unistustest,» lausus Vitali Klitško pärast võidukat matši. «Aga me jätkame unistamist,» lisas ta kavalalt. «Oleks ju tore kõikide versioonide MM-tiitlid tuua Klitškode perekonda.»

37-aastasele Klitškole oli WBC meistritiitel tõeliselt suur come-back. Olles samas versioonis tulnud maailmameistriks 2004. aastal, loobus ta aasta hiljem suurest poksist. Seega suutis raudrusika hüüdnime kandev Klitško tiitli tagasi võita pärast kolmeaastast vaheaega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles