NBA kõigi aegade üks pikemaid mängijaid hakkab juhtima Hiina korvpalli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yao Ming vastse Hiina korvpalliliidu presidendina.
Yao Ming vastse Hiina korvpalliliidu presidendina. Foto: STR/AFP

Hiina korvpalliliidu presidendiks sai aastatel 2002-2011 NBAs Houston Rocketsi meeskonnas mänginud hiinlane Yao Ming, kes oli oma karjääri ajal tegevmängijatest NBA pikim mängumees (229 cm).

36-aastase endise korvpalluri saamine Hiina korvpalli etteotsa on oluline sellepoolest, et seni tegelesid ekspertide hinnangul selle spordiala juhtimisega bürokraadid. Yao soovib aga muuta Hiina korvpalli liigat atraktiivsemaks, parandada draftisüsteemi ja edutada oma mängijaid rohkem rahvusvahelisele areenile.

Vägilase sõnul peavad Hiina klubid treeningutel kasutama teaduslike koolituste abi, parandama mängijate taktikalisi teadmisi ning tegema koostööd mitmete liigadega üle kogu maailma. «Meie eesmärk on omandada rahvusvahelisi kogemusi, et viia Hiina tingimused vastavusse maailma omadega,» rääkis Yao. «Reformid hõlmaksid kogu Hiina korvpallisüsteemi, kaasa arvatud noorteprogramme,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles