Valga/Valka mängijad saatsid kihlveosokandaali tõttu meediale avaliku kirja

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga korvpallimeeskond.
Valga korvpallimeeskond. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paar päeva tagasi kihlveopettuse skandaali sattunud Eesti-Läti korvpalliklubi Valga/Valka teatas täna, et värbas kolm uut mängumeest. Klubiga liitub ameeriklane DeAndre Mathieu ning kaks noort lätlast Elvis Vaivods ja Edgars Teteris. Samal ajal on klubi lätlastest mängijad saatnud  seoses mainitud skandaaliga Läti meediale avaliku kirja.

Mathieu mängis viimati NBA D-League’is, kus esindas Iowa Energy meeskonda. Kõik kolm uut meest võivad esimest korda uue klubi eest mängida kohtumisel Riia Baronsiga pühapäeval, teatatakse klubi Facebooki lehel.

Valga/Valka klubis on segased ajad. Veebruari alguses lõpetati koostöö peatreener Juris Umbraškoga, detsembris lahkus sealt tagamees Kristo Saage. Jaanuari alguses lahkus klubist lätlasest mängumees Arturs Bricis.

Paar päeva tagasi sattus klubi aga kihlveopettuse skandaali, mida nüüd uurib Läti politsei. Uurimine puudutab väidetavalt ühte Läti liiga kohtumist, mille kohta sai alaliit kihlveoportaalidest vihjeid kahtlase panustamise kohta. Läti meedia sõnul puudutab juhtum vaid meeskonna lätlastest mängijaid, mitte eestlasi. Politseisse tegi avalduse Valka linnapea Vents Armands Krauklis.

Klubi lätlastest mängijad Sandis Silavs, Reinis Strupovičs, Kristaps Kanbergs ja Ivars Žvīgurs saatsid eile seoses skandaaliga Läti meediale avaliku kirja.

Mängijate sõnul on nad väga pettunud sel teemal sõna võtnud linnapea Krauklise öeldus. «Saame aru, et linn toetab klubi, aga tal puudub kompetents midagi sellist väita,» seisab kirjas. Mängijate sõnul püüab linnapea saada eelseisvate valimiste nimel meedia tähelepanu ja kasutas klubi selleks lihtsalt ära.

«Saame aru, et põhimõtteliselt võib igaüks politseisse kihlveopettuse kohta kaebuse esitada, aga hetkel heidab see halba valgust meie klubile ja meile. Keegi meist pole midagi kriminaalset teinud ja soovime, et linnapea vabandaks avalikult. Eestlastest mängijatel on olnud probleeme vigastustega ja mõni on lahkunud. Vigastused on meie mängu ebastabiilseks muutnud, ent seda on tõlgendatud kui mängutulemuse tahtlikku mõjutamist. Klubil on rasked ajad, ent me võitleme edasi ja sellised valed ei tee olukorda paremaks. Läti liiga pole leidnud ühtki rikkumist seoses nimetatud kihlveopettusega.»

Seejuures on jaanuaris klubist lahkunud Arturs Bricis varemgi mitu korda kihlveoskandaali sattunud. Esimest korda olid tal pahandused vaid 19-aastaselt, 2012. aastal Liepaja klubis mängides ja teist korda mõni aasta hiljem Barons Kvartalsis.

Bricis jagas nüüd kommentaare Läti portaalile Sportacentrs ja väidab, et seekord on tema süüst puhas. «Läti väljaandes LETA algul ilmunud intervjuu linnapea Krauklisega on täis valet minu ja meeskonna teiste mängijate kohta,» rääkis ta. Veel ütles Bricis, et klubil on hooaja algusest saati olnud rahalisi raskusi ning seetõttu lõpetatigi temaga leping.

«Linnapea ei saa kuidagi hinnata minu panust trennides, sest ta ei viibinud kohal. Treener Juris Umbraško tegi lihtsalt kergemaid trenne, sest mitu eestlast oli hädas vigastustega,» lisas ta. Bricis lükkas ümber ka väidetava pettuse Baronsis hooajal 2014/2015, öeldes, et tal oli sel ajal hoopis käevigastus. Läti liiga ei andnud talle pärast kõnealust hooaega litsentsi ning mängija siirdus Portugali, kust tuli selleks hooajaks Valga/Valka meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles