Rekordilise 15. MM-medali võitnud Björgen: tunnen Johaugist puudust

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen Lahti MMil.
Marit Björgen Lahti MMil. Foto: Pedersen, Terje/NTB scanpix

Suusaalade MMil täna naiste 7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõidu võitnud norralane Marit Björgen tunnistas pärast võistlust, et tunneb kaasmaalasest Therese Johaugist puudust ning pühendab võidetud kuldmedali talle.

Oma karjääri 15. MM-medali võitnud Björgen (kõigi aegade edukaim sportlane maailmameistrivõistlustel) andis mõista, kui olulisel kohal tema elus on praegu dopingukeelu tõttu võistlustest eemale jäänud Johaug. «Pühendan selle medali talle. Mõtlesin tema peale sõidu ajal ning tunnen temast puudust. Ta on alati mul meeles ning ta oleks tahtnud kindlasti siin võistelda,» rääkis Björgen.

Norra Antidoping määras Johaugile 13-kuulise võistluskeelu, sest ta jäi vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Sportlase enda sõnul sattus aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab muuhulgas ka klostebooli.

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) kinnitas paar päeva tagasi, et teeb Therese Johaugi dopingujuhtumi edasikaebamise osas otsuse 7. märtsil ehk pärast Lahtis toimuva MMi lõppemist. Sama õigus on olemas veel Maailma Antidopingu Agentuuril ja Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles