Galerii: Tartu maratonil läks tippude sõidus kolmikvõit Prantsusmaale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

44. Tartu suusamaratoni, mis sõideti kehvade lumeolude tõttu Tehvandi staadionile ja selle ümbrusesse rajatud 6 km pikkusel ringil, võitis prantslane Bastien Buttin.

Lõpukilomeetritel pikalt gruppi vedanud ja ka lõpusirgele esimesena tulnud võitja aeg oli 34 km pikkusel distantsil 1:29.28. Sekundiga kaotas talle kaasmaalane Benoit Chauvet ja kahe sekundiga kolmas prantslane Bastien Poirrier.

Parima eestlasena sai Kein Einast 11. koha, kaotades võitjale minuti ja kahe sekundiga. Martti Himma lõpetas 13. ja Mart Kevin Põlluste 16. kohaga. Esikümnesse mahtus koguni seitse prantslast, lisaks kaks šveitslast ja soomlane Janne Stenbäck.

Naiste seas võitis samuti prantslanna Aurelie Dabudyk, talle minutiga alla jäänud Tatjana Mannima sai teise koha. Kolmas oli rootslanna Maria Gräfnings. Paremuselt teise eestlannana oli Triin Ojaste naiste arvestuses kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles