Milline draama: Iversen ja Niskanen kukkusid viimases kurvis ning kinkisid kulla Venemaale (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Iversen (Norra) ja Iivo Niskanen (Soome)
Emil Iversen (Norra) ja Iivo Niskanen (Soome) Foto: twitter

Lahtis jätkuvatel suusatamise MMil sai meeste paarissprint ülimalt dramaatilise lõpplahenduse, mis tõi kuldmedali Venemaale. Viimases kurvis olid veel liidri kohal Emil Iversen (Norra) ja Iivo Niskanen (Soome), kuid siis astus Iversen Niskanenile ette ning mõlemad kukkusid. Tagant tulid Sergei Ustjugov (Venemaa) ja Federico Pellegrino (Itaalia) ning võtsid vastavalt hõbeda ja kulla. Pronksile tuli lõpuks Soome. Eesti meeskond (Raido Ränkel ja Marko Kilp) oma poolfinaalist edasi ei pääsenud ning sai MMilt 14. koha.

Vaata videot kukkumisest.

Naiste kuldmedali võitis Norra (Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla), hõbe läks Venemaale (Julia Belorukova, Natalja Matvejeva), pronksi võitis USA (Sadie Bjornsen, Jessica Diggins).

Tulemused

Mehed

1. Venemaa (Nikita Krjukov, Sergei Ustjugov)

2. Itaalia (Dietmar Nöckler ja Federico Pellegrino) +2,14

3. Soome (Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen) +8,24

4. Norra (Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen) 18,43

Naised

1. Norra (Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla)

2. Venemaa (Julia Belorukova, Natalja Matvejeva) +5,56

3. USA (Sadie Bjornsen, Jessica Diggins)+18,38

4. Rootsi (Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson) +18,54

Enne võistlust:

Meeste seas teeb kaasa 24 paari, Kilp ja Ränkel sõidavad number 7 all. Eestlaste konkurentideks on esimeses poolfinaalis Norra, Itaalia, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Poola, Austria, Ukraina, Leedu, Slovakkia ja Kolumbia. MM-tiitel on nii meeste kui ka naiste seas kaitsta norralastel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles