Norra suusakoondise juht tunnistas viga: hävitasime soomlaste unistuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Iversen vahetas liiga aeglaselt suusarada ning põhjustas Iivo Niskaneni kukkumise.
Emil Iversen vahetas liiga aeglaselt suusarada ning põhjustas Iivo Niskaneni kukkumise. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

«Mul pole muud öelda, kui paluda soomlaste ees vabandust,» vahendas NRK Norra suusakoondise juhi Vidar Løfshusi sõnu. Täna Lahti MMil sõidetud meeste paarisprint sai äärmiselt dramaatilise lõpplahenduse, kui Soome ankrumees Iivo Niskanen oli viimases kurvis suutnud kinni püüda Norra esindaja Emil Iverseni, kuid siis astus viimane soomlasele ette, mis purustas ka mõlema koondise kuldmedalilootused.

NRK ekspertide sõnul on soomlastel põhjust norrakate peale pahane olla. «Emil sõitis Niskanenile suuskadele. Kahjuks vahetas ta liiga aeglaselt rada. Just selliseid asju tuleb vältida,» ütles Norra avalik-õiguslikus kanalis NRK spetsialistina töötav Fredrik Aukland.

«See oli minust väga lohakas,» ütles Iversen Norra meediale pärast võistluskohtunikega mahaistumist. «Ka minu unistus purunes. Pole tore olla suusataja, kes ei suuda end vajalikel hetkedel kehtestada. Kahjuks olen mina praegusel hetkel just selline suusataja.» 

«Iversen jäi magama. Ta oleks pidanud palju varem rada vahetama. Koos endaga võttis ta kaasa ka soomlase. Minu sümpaatia on kodupublikuga. Kogu staadion jäi pärast kukkumist äkitselt vait. Pole kahtlustki, et norrakad hävitasid soomlaste unistuse. Saan aru, miks meid välja vilistati,» ütles Løfshus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles