Eesti kahevõistlejatel jäi puudu 12,5 sekundit, et normaalse elu peale pääseda (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves Lahti MMi meeskonnavõistlusel.
Kristjan Ilves Lahti MMi meeskonnavõistlusel. Foto: Tairo Lutter

Eesti kahevõistlejad said Lahti MMi meeskonnavõistluses 9. koha, mis on isegi parem kui enne jõuproovi oodati. Tegelik sihtmärk oli aga 8. koht, mis oleks nelikule (Kail Piho, Karl-Augustr Tiirmaa, Han Hendrik Piho, Kristjan Ilves) toonud Eesti olümpiakomitee toetuse.

Pisut ootamatult jõuti eesmärgile üsna lähedale ja kaheksandaks sõitnud USA-le jäädi alla vaid 12,5 sekundiga.

«Kaheksas koht on meile väga tähtis, saab mingi papi peale vähemalt. Saab elada ka normaalselt. Kripeldama jääb päris kõvasti, sest me pole kaheksandale kohale kunagi nii lähedal olnud kui nüüd. Näiteks Tšehhit pole mee kunagi võitnud,» ütles teist vahetust sõitnud Tiirmaa pärast finišit. Lisaks Tšehhile jäi Eesti selja taha ka Venemaa.

Puudu jäi pisut siit, pisut sealt. Hüppemäel tegid Kail Piho ja Ilves ilusa esituse, Han Hendrik Piho ja Tiirmaa oleks võinud paar meetrit kaugemale lennata. Suusarajal kaotas Tiirmaa vahetuse parimatele minutiga, aga teine vahetus oligi palistatud väga tugevate sõidumeestega.

Ilves tunnistas, et USA ankruliige Ben Loomis tegi enda kohta päris hea sõidu, aga mõnel teisel päeval oleks ta ehk suutnud ameeriklase kinni püüda. Ilvesel on tänu peretiimile korralik tugi olemas, aga lisaraha oleks temalegi kasulik olnud.

«Kellelegi pole midagi ette heita, üle oma varju ei hüppa. Kaheksas koht oleks isegi päris uskumatu olnud ja hommikul oleks selle üheksanda koha hea meelega vastu võtnud.» rääkis Ilves.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles