Järgmise viie aasta jooksul hübriidautosid WRC-sarjas ei näe

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil.
Ott Tänak Rootsi rallil. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) otsustas, et järgmise viie aasta jooksul WRC-sarjas hübriidautode tehnoloogiat ei kasutata.

FIA on asunud uurima, kuidas tuua sarja hübriid- või elektriautod. Samal ajal lubatakse tootjatele, et vähemalt viie aasta jooksul uut tehnoloogiat MM-sarja ei tooda. «Pidasime alaliidusisese koosoleku, järgmisena tuleb vastus leida jõuallika küsimusele: kas mootorid võiksid olla elektrimootorid?» rääkis FIA rallidirektor Jarmo Mahonen Autospordile.

«Tähtis on õigete inimestega rääkida. Tehastel on suured strateegiad ning me peame vaatama, kuidas me nende plaanidesse mahtuda saaksime. Kuid praegu vajame me stabiilsust. See tähendab, et mingisuguseid elektriautosid järgmise viie aasta jooksul ei tule.»

Alates järgmisest aastast tutvustatakse rallikrossi MM-sarjas elektriautosid. Mahoneni sõnul on see loogiline samm, kuid WRC-sarjas on seda palju raskem teostada. «Ralli on ilmselt üks raskemaid autospordialasid, kus elektri – või hübriidautoga sõita. Üks variant oleks kasutada elektrit katsetevahelise maa läbimiseks ning kiiruskatseid sõita vana moodi. Peame asja veel arutama,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles