Noor enduromees Priit Biene: EMil esikuuikusse jõuda on reaalne

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Biene.
Priit Biene. Foto: Erakogu

Endurosõitja Priit Biene alustas hooaega kahe stardiga põhjanaabrite juures, osaledes Soome meistrivõistluste avaetapil Riihimäel ja kohalikul võidusõidul Kangasalal. Mõlemad võistlused olid esimeseks prooviks nii sõitjale kui uuele tsiklile.

Sellest aastast E-2 klassis sõitev Priit Biene jätkab ka tänavu sõitmist Husqvarnal. Laupäeval Kangasalal toimunud jõuproovi lõpetas Biene enam kui 150 sportlase konkurentsis oma klassi kolmandana. «Eestimaal puuduvad kogemuste hankimiseks vajalikud tingimused ning lisaks on Soomes konkurents klasside lõikes palju suurem,» ütles Biene.

Pühapäevasel Soome MV etapil osalemine oli mõeldud ettevalmistusena kuu aja pärast samas kandis sõidetavaks MM-etapiks. Biene lõpetas etapi E-2 Soome meistrisarja arvestuses 22. ja Enduro klasside kokkuvõttes 57. kohaga. Tulemusest olulisemaks peab Biene aga kõva konkurentsi. Nii E-2 klassis kui üldarvestuses võitis sarja avaetapi tituleeritud soomlane Antti Hellsten 

«Kui 2015. aastal esmakordselt Soomes võistlemas käisin kaotasin Hellstenile 25 minutit, seekord aga 14. Lisaks oli tänavuse avaetapi distants pikem, kui eelmisel korral. See näitab, et viimaste aastatega olen teinud arenguhüppe,» lisas Biene.

Soomest saab alguse ka maailmameistrivõistluste karussell, kus tänavu on kavas üheksa etappi. 25.-26. märtsini Päijännel sõidetavast võistlusest võtab osa ka Biene. 19-aastane Biene peamiseks eesmärgiks on sel aastal aga Euroopa meistrivõistlused, mis saavad alguse aprillis Portugalis. Kontinendi parimaid motomehi saab näha sõitmas ka kodumaal, kui EM-i teine etapp sõidetakse juulis Paikusel.

«Kuigi alustan hooaega MM-etapiga Soomes on peaeesmärgiks Euroopa meistivõistlused. Sõidan seal kaasa Junior-klassis ning hooaja tahaksin kokkuvõttes lõpetada esikuuikus,» nimetas Biene hooaja eesmärgid.

Priit Biene teeb järgmise stardi 25. märtsil maailmameistrivõistluste esimesel etapil Soomes Päijännel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles