Alkoholismiga võitlev NSVLi spordilegend müüs näljast pääsemiseks olümpiamedalid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Korbut tänavu veebruaris Scottsdale'is Arizonas.
Olga Korbut tänavu veebruaris Scottsdale'is Arizonas. Foto: John Marshall/AP/Scanpix

Läbi aegade üks kuulsamaid riistvõimlejaid Olga Korbut pani internetis toimunud oksjonil müüki oma olümpiamedalid. Neljakordne olümpiavõitja ja kahekordne hõbemedalist Korbut oli suur staar 1972. aasta Müncheni mängudel. 1976. aasta Montreali mängudel oli ta kõva konkurent legendaarsele Nadia Comanecile. 

Praeguseks juba üle 20 aasta USAs elanud endine NSVLi võimlemislegend Korbut on Venemaa meedia teatel võidelnud alkoholismiga ning Gazeta.ru andmetel päästis medalite müümine Korbuti suisa näljast.

150 cm pikkuse kasvu tõttu Minski Varblase hüüdnime kandnud Korbut teenis USAs toimunud oksjoniga umbes 330 000 eurot. Suurimaks tõmbenumbriks oli 1972. aasta Müncheni mängude võistkonnavõistluse kuldmedal, mille eest laoti lauale 65 000 eurot.

Lisaks läks oksjonil käiku veel Müncheni kuldmedal vabaharjutusest ning hõbemedal rööbaspuudel. Veel osteti oksjonil ära ka 1976. aasta Montreali mängude võistkonnavõistluse kuldmedal ning hõbemedal poomiharjutuses.

Oksjonil läksid kaubaks veel BBC poolt Korbutile 1972. aastal antud aasta sportlase tiitel ning mitmel MM-medalid.

Korbuti neljas olümpiakuld (Müncheni OMi poomiharjutses) ei olnud oksjonil, kuna see varastati mõned aastad tagasi.

Olga Korbut 1972. aasta Müncheni olümpiamängudel.
Olga Korbut 1972. aasta Müncheni olümpiamängudel. Foto: TT NYHETSBYRÅN/AP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles