Rootslased pritsivad sappi: Soome kullamees tunnustas petist!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/Scanpix

Rootsi väljaanne Expressen ei suutnud pärast soomlase Iivo Niskaneni tänast MM-kulda emotsioone «kallite naabrite» suhtes vaka all hoida, vaid avaldas uudise võistlusest äärmiselt sapise pealkirjaga.

Niskanen lausus Lahti MMil 15 km klassikadistantsil esikoha kindlustanuna Rootsi telekanalile STV, et pühendab võidu oma lapsepõlveiidolile. «Olen kaua unistanud, et saaksin ühel päeval sama heaks kui Mika Myllylä. Ja nüüd olengi maailmameister,» sõnas Niskanen.

Expressen lajatas seepeale oma loole pealkirjaks: «Tunnustas kohe pärast võitu petturit». Varasemas usutluses oli Niskanen Expressenile pihtinud, et ta on pidanud kogu elu 2001. aasta Lahti MMi dopingutondi varjus veetma. «Loodan ja usun siiski, et pärast toonast skandaali muutus kõik ning oleme saanud alustada puhtalt lehelt,» sõnas ta.

Myllylä jäi 2001. aastal koos teiste soomlastega vahele EPOt maskeeriva Hemohesi kasutamisega ning sai kaheaastase võistluskeelu. Pärast seda läks olümpiavõitja elu allamäge ning 2011. aasta juulis leiti ta oma kodust surnuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles