Imelise rekordi püstitanud Ljutõtši supermäng tõi Kalevile suure võidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Ljutõtš.
Vitali Ljutõtš. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo korvpallimeeskond alistas Balti liiga veerandfinaalseeria avamängus Riia Baronsi . Hiilgepartii tegi Kalevi poolel Vitali Ljutõtš, kes tabas väljakult 17 viskest 13 ja 20 vabaviskest 17, kogudes lõpuks 47 punkti. Ühtlasi märgib see Balti liiga kõigi aegade uut punktirekordit. Kalevi särgis debüteerinud Branko Mirkovic viskas 13 punkti, võttis kolm lauapalli ja andis kolm korvisöötu, kuid saadeti teisel poolajal kahe tehnilise veaga platsilt minema. Rain Veideman viskas 11 punkti ja andis seitse korvisöötu. Vastastele tõi Davis Geks 22 punkti.

Enne mängu:

Barons sai põhiturniiril alagrupis esikoha ja alistas kaheksandikfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 29 punktiga Jurmala meeskonna. Põhihooajal saadi kümne võidu kõrvale kaks kaotust, kui jäädi alla Raplale ja Pärnule. Kalevi eest saab täna debüüdi kirja uus mees, 34-aastane Serbia päritolu, ent Bulgaaria koondist esindanud Branko Mirkovic.

Poolfinaali pääseja selgub kahe mängu punktisummade kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles