Venemaa jalgpalliklubi musklimehed peksid mängijalt allkirja välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikola Nikezic tegi pärast peksmist endast pilti, et asitõendid jäädvustada.
Nikola Nikezic tegi pärast peksmist endast pilti, et asitõendid jäädvustada. Foto: Nikola Nikezic/FIFPro

Venemaa kõrgliigaklubis Krasnodari Kubanis mänginud Montenegro jalgpallur Nikola Nikezic väidab, et teda sunniti peksu abil klubiga lepingut lõpetama.

«Kui ma midagi ei räägi, võib see ka teistega juhtuda,» põhjendas Nikezic portaalile FIFPro, miks ta otsustas juhtunu avalikkuse ette tuua.

Nikezic liitus Kubaniga mullu märtsis ning tema leping lõpeb tänavu 30. novembril. Eelmisel hooajal mängis ta 31 mängus ja lõi neli väravat, aidates klubil tõusta kõrgliigasse.

Käesoleva aasta jaanuaris teatas aga klubi juhtkond Nikezicile, et ta peab lepingu lõpetama. «Nad tahtsid teisi mehi osta,» selgitas Nikezic, kes keeldus ise lepingut lõpetamast, kuna klubi võlgneb talle 230 000 dollarit (ligi 165 000 eurot).

«Mul ei lubatud treenida ei esindusmeeskonna ega ka noortega. Hakkasin uut klubi otsima, aga Kuban ei lubanud mul kellegi teise juures treenida. Nad tahtsid, et koheselt lepingu lõpetaksin,» sõnas Nikezic. «Nad tegid mulle spetsiaalse treeningukava, treenisin üksinda kaks korda päevas, käisin mitu nädalat järjest väljaku peal jooksmas.»

5. märtsil rääkis Nikezic oma esindajaga ja palus tal Krasnodari lennata, et klubiga läbirääkimisi alustada. Mängija esindaja pidi jõudma 9. märtsil, aga sündmused ei läinud päris plaanikohaselt. 7. märtsil läks Nikezic treeningule, kui tema juurde tuli üks Kubani treeneritest Nikolai Hilistunov ja palus, et mängumees tema kabinetti läheks.

 «Ta ütles, et pean andma allkirja dokumendile, mis lõpetaks minu lepingu. Ta ütles, et kui seda teen, saan Krasnodarist lahkuda, aga kui ei, naasen Montenegrosse invaliidina.»

Nikezic keeldus sellele dokumendile allkirja andmisest. «Paari minuti pärast sisenesid ruumi kaks musklis meest, treener lahkus. Üks neist meestest lükkas paberi mu ette ja nõudis, et ma alla kirjutaksin. Kui ütlesin, et mu leping kestab aasta lõpuni ja läbirääkimisi tuleks pidada minu esindaja juuresolekul, sain võimsa löögi kõhtu. Teine mees võttis oma jaki seljast, nägin, et tal on kabuuris kaks relva. Nad kordasid oma nõuet ja kui ma taas keeldusin, sain samasse kohta uue löögi,» jutustas Nikezic. «Nad hakkasid mind kägistama ja ütlesid, et teevad minust invaliidi. See kestis umbes 20 minutit, kuni olin jõuetu ja kartsin oma elu pärast. Kirjutasin alla kolmele eksemplarile, et nõustusin klubist lahkuma, lisaks andsin oma allkirja kahele dokumendile, mille sisust ei tea ma midagi, sest need olid venekeelsed.»

Kui Nikezic hakkas ruumist lahkuma, ütles üks meestest talle: «Montenegros elab palju venelasi ja nad leiavad sinu või su perekonna üles, seega lollusi ei maksa teha.»

Nikezic esitas ametliku kaebuse nii FIFA-le kui UEFA-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles