Suusatajate suur eesmärk jäi kindlalt täitmata (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel
Raido Ränkel Foto: Tairo Lutter

LAHTI MM. Suusatamise maailmameistrivõistlustel oli Eesti meeste jaoks kõige tähtsam jõuproov 4x10 km teatesõit, kus sihiti kohta kaheksa parema seas ja ühtlasi Eesti Olümpiakomitee rahalist toetust. Tegelikkuses jäädi soovitust kaugele – viimasele vahetusele eestlasi liiga suure kaotuse tõttu ei lubatudki ja kirja läks 13. koht.

Eesti jaoks läksid asjad raskeks juba avavahetuse teise poole peal, kui Raido Ränkel kaotas lõpuks parematele üle kahe minuti. Algo Kärp tegi teises vahetuses korraliku esituse, kuid kolmandas kaotas Karel Tammjärv veel kõvasti aega ning kuueminutiline kaotus liidritele tähendas, et Eesti ankrumeest Aivar Rehemaad enam sõitma ei lubatud.

«Mina vastutan ebaõnnestumise eest,» tunnistas Team Haanja ridades seekordseid teatemehi Raido Ränkelit, Algo Kärpi, Karel Tammjärve ja Aivar Rehemaad juhendav Anti Saarepuu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles