Kevad ei tule Eesti suusatajatele meelakkumine

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa teab, et läbirääkimised suusaliiduga ei tule kerged.
Aivar Rehemaa teab, et läbirääkimised suusaliiduga ei tule kerged. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile lõppenud Lahti suusaalade MMil jäi eestlaste saagiks kahevõistleja Kristjan Ilvese 23. ja murdmaasuusataja Algo Kärbi 26. koht. Enne MMi tundus, et võib minna ka hullemini, aga rõõmustamiseks pole põhjust. Ilvese ja suusahüpete esinumbri Kaarel Nurmsalu suvised plaanid on enam-vähem paigas, ent murdmaasuusatajatel tulevad järgmised kuud hoopis põnevamad.

Kõige põletavam on küsimus, kas Eesti Suusaliit ja sisuliselt kõiki koondislasi ühendav eratiim Team Haanja suudavad koostööd teha? Ja kas sellest on kasu? Pyeongchangi olümpiamängud on ju ukse ees ja Sotši-sarnast katastroofi tuleb seekord vältida.

«Ma ei oska öelda, mis kevadel saama hakkab. Üks võimalus on, et saame suusaliiduga kokkuleppele, aga teisalt võib kõik samamoodi edasi minna. Tõsi, alates jaanuarist pole suusaliit seganud Team Haanjat ja vastupidi. Kuigi olen positiivselt meelestatud, olen kindel, et kevad ei tule meelakkumine,» rääkis Team Haanja üks juhtfiguure Aivar Rehemaa pärast eilset vabatehnikamaratoni.

Suusaliit määras eelmisel aastal koondise peatreeneriks Jaanus Teppani, kes juhendab Eesti tippudest ainult Tatjana Mannimad. Nüüd loodab Teppan, et tema sõna hakkab senisest rohkem maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles