Petter Northug: Norra oli skandaalselt halb

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug oli pärast Lahti MMi maratoni morn.
Petter Northug oli pärast Lahti MMi maratoni morn. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Norra meessuusatajad jäid Lahtis esmakordselt pärast 1995. aasta Thunder Bay MMi individuaalse kuldmedalita. Viimastel MMidel Norra sangariks kerkinud Petter Northug tõdes, et selline sooritus on skandaalne.

Karjääri jooksul 13 MM-tiitlit võitnud Northug ei olnud pühapäeval lõppenud Lahti MMil just parimas hoos. Northug osales kahel distantsil: sprindis saavutas ta lõpuks 5. ja 50 km maratonis 8. koha.

Norra oli Lahti MMil kõige edukamaks medaliriigis 7 kuldmedaliga. Antud autasudest 6 võitsid naissuusatajad ja 1 saavutasid mehed 4x10 km teatesõidus. Kõigest sellest oli norralastele aga vähe.

«See on skandaalne. Oleme suusariik ja peaksime olema võimelised meeste seas võitma vähemalt 1 individuaalse kuldmedali,» tõdes Northug ajalehe VG veergudel.

Viimastel MMidel ongi Northug olnud meeste seas norralaste päästjaks ja tema ongi toonud neile ihaldatud individuaalsed kuldmedalid. Kui Northug kõrvale jätta, siis meeste seas võitis viimati individuaalse MM-tiitli Ola Vigen Hattestad, kes oli parim 2009. aasta Libereci MMi vabatehnikasprindis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles