Kangert lõpetas Pariis-Nice'i avaetapi peagrupis

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis-Nice'i avaetapi võitnud prantslane Arnaud Demare.
Pariis-Nice'i avaetapi võitnud prantslane Arnaud Demare. Foto: Philippe Lopez/AFP/Scanpix

Eile Prantsusmaal alanud maineka Pariis-Nice’i velotuuri avaetapi võitis prantslane Arnaud Demare (FDJ). Astana meeskonna avaetapp läks aia taha – tiimi parim oli Laurens de Vreese, kes sai 75. koha, võitjast maas üle 16 minuti.

148,5 kilomeetri pikkusel etapil said määravaks küljetuulelõigud, mis peagrupi peagi juppideks tegid ning esimesest grupist maha jäänud ratturid kaotasid lõpuks olulisi minuteid.

Etapi võitis Demare, kes juhtgrupist viimastel kilomeetritel koos kaasmaalase Julian Alaphilippega (Quick-Step Floors) põgenes. Alaphilippe sai finišis kirja sama aja, kolmandana lõpetanud norralane Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) kaotas võitjale 9 sekundit, vahendab Rattauudised.ee.

Tanel Kangert lõpetas etapi suures grupis, mis kaotas võitjale 16.10 ning sai kirja 99. koha. Ka Astana meeskonna esinumber sel tuuril Jakob Fuglsang sai kirja sama aja ning üldarvestuses kõrgete kohtade jagamisel enam ilmselt kaasa ei räägi. Üks üldarvestuse favoriite Romain Bardet (Ag2r) diskvalifitseeriti liiga pikalt meeskonna auto taga sõitmise pärast.

Täna on tuuril kavas 195 kilomeetri pikkune tasase maa etapp. Velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles