Eesti kiiruisutamise ajalugu teinud Alusalu tajub arengus edasiminekut

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix

Eesti parim kiiruisutaja Saskia Alusalu sai Norras Hamari hallis toimunud kiiruisutamise mitmevõistluse MMil 24 naise seas 23. koha, ent tunneb sellest hoolimata suurt uhkust. Eestlanna sai nii 500, 1500 kui ka 3000 meetri distantsil 22. koha, sõites välja järgmised ajad: 41,69; 2.03,61 ja 4.17,75.

«Hea tunne on lõpetada hooaeg maailmameistrivõistlustega, mis toimusid Hamaris Norras. Super atmosfäär ja palju fänne ning pealtvaatajaid,» rääkis Alusalu oma Facebooki lehel.

«500m ja 1500m tulemustega jään rahule (41,69 ja 2.03,61). Pärast väga edukaid starte ja kahte Eesti rekordit möödunud nädalavahetusel lootsin kindlasti rohkemat ka 3000 meetris. Kuid halba tehnilist sooritust ja tingimusi arvestades on aeg 4.17,75 suur edasiminek,» lisas ta.

«Kuna mitmevõistlus ei ole minu põhieesmärk, siis juba kvalifitseerumine oli minu jaoks boonuseks ning märk edasiminekust. Varem olen osalenud maailmameistrivõistlustel üksikdistantsides. Uhke tunne on esindada Eestit pärast 83-aastast pausi MMil mitmevõistluses ning olla seejuures esimene Eesti naine selle tiitlivõistlusel,» võttis Alusalu võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles