Veidemani risk jättis Kalev/Cramole alles kaks tervet tagamängijat

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm ja pool hooaega Kalev/Cramos mänginud Rain Veideman (vasakul) otsustas karjääris astuda uue sammu.
Kolm ja pool hooaega Kalev/Cramos mänginud Rain Veideman (vasakul) otsustas karjääris astuda uue sammu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti korvpallikoondise liidriks tõusnud Rain Veidemani lahkumine Kalev/Cramost tekitas huvilistes tavapärasest hoopis enam vastakaid tundeid kui tavapärane klubivahetus. Et Eesti liigas on üleminekuaken sulgunud, pole Veidemani võimalik asendada ja pealegi ei kuulu Veidemani uus tööandja Udine Amici kaugeltki tipptiimide sekka. Kindel pole ka see, kui palju Veideman Itaalia tugevuselt teises liigas mängida saab.

Et Veideman peaks kommentaare jagama alles pärast tänast arstlikku kontrolli, said eile sõna Kalev/Cramo esindajad ja Veidemani agent Reed Nopponen. Lõpuks jäi kõlama kaks järeldust: Kalevi lepingupoliitika tegi neile taas karuteene ning Veidemani otsus on huvitav, aga riskantne.

Eesti meisterklubist on aastate jooksul poole hooaja pealt lahkunud lugematu arv mängijaid, sest korralikul tasemel pallurite allkirja saamiseks on piiratud eelarve juures lepingusse kirjutatud punkt, et väljaostusumma tasununa on neil võimalik klubist lahkuda. Varem pole Eesti liiga üleminekuakna sulgumise järel kalevlastel kadusid tekkinud, kõik lahkujad on soovist teada andnud vähemalt veebruaris. Tavaliselt maksab raha uus kosilane, aga Kalev/Cramo mänedžeri Kaarel Sibula sõnul ostis Veideman lepingu ise välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles