Skandaali sattunud endine tippsprinter astus ametist tagasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankie Fredericks (vasakul) käis 2002. aastal Tallinnas koos teiste kuulsustega jalgpalli mängimas.
Frankie Fredericks (vasakul) käis 2002. aastal Tallinnas koos teiste kuulsustega jalgpalli mängimas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Endine Namiibia tippsprinter Frankie Fredericks taandus Rahvusvahelise Olümpiakomitee komisjonist, mis tegeleb 2024. aasta suveolümpia korraldajalinna valimisega. Põhjuseks on Fredericksi tabanud korruptsioonisüüdistus.

Väljaande Le Monde väitel laekus 2009. aasta sügisel Fredericksi arvele 300 000 eurot. Täpselt samal päeval anti Rio de Janeirole 2016. aasta olümpiamängude korraldusõigus. Raha kandis Fredericksile senegallane Papa Massa Diack, kes on Prantsusmaal juba saanud korruptsioonisüüdistuse.

Fredericks kinnitas, et pole midagi seadusevastast teinud ning raha laekumise kuupäev oli juhuslik. Samas otsustas ta enda sõnul ikkagi ametist taanduda, et mitte heita olümpiamängude korraldajalinna valimiskomisjonile halba varju. Eile taandas neljakordne olümpihõbe ennast ka Rahvusvahelise Kergejõustiku Liidu uurimisrühmast, mis tegeles Venemaa sportlaste dopingutarvitamise uurimisega.

2024. aasta suveolümpiamängude korraldajalinnaks on jäänud kandideerima Pariis ja Los Angeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles