Tartu Ülikooli meeskond pääses Balti liigas poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti liiga esimese veerandfinaalkohtumise Tartu Ülikooli ja Kedainiai Nevezise vahel võitis Kedainiai Nevezis tulemusega 88:86.
Balti liiga esimese veerandfinaalkohtumise Tartu Ülikooli ja Kedainiai Nevezise vahel võitis Kedainiai Nevezis tulemusega 88:86. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alistas Balti liigas veerandfinaalseeria kordusmängus võõrsil 92:78 Kedainiai Nevežise ja pääses kahe mängu kokkuvõttes 12-punktilise paremusega poolfinaali. Tartlastele tõi Dominykas Milka 26 punkti, Janari Jõesaar viskas 18 punkti. Gert Dorbek lisas 13 ja Mandell Thomas 12 punkti. Vastaste parim oli 25 punktiga Vaidotas Volkus.

Enne mängu:

Tartlaste juhendaja Gert Kullamäe tõdes pärast avakohtumist, et üks mees, täpsemalt Nevežise horvaadist mängujuht Toni Prostran, harutas väljakuperemeeste kaitse täiesti lahti. Prostran viskas 8 punkti, aga jagas kaaslastele koguni 15 resultatiivset söötu ja tihti ei jäänud Tartu pikkadel muud üle kui vaadata, kuidas pall jälle läbi korvivõrgu sahiseb.

«Mingil hetkel olime täiesti abitus olukorras. Teadsime, et Prostran on hea söötja, aga jäime ikkagi hätta. Suur respekt sellele vennale, leidis kaaslasti väga hästi üles. Peame nüüd omad järeldused tegema ja kordusmängus kasutame ehk nooremate meeste jalgu (Märt Rosenthal, Kristen Meister) ja ajame teda üle välja taga. Kui ta juba palli enda kätte sai, hakkasid meie poolt vaadates pahad asjad juhtuma,» rääkis Kullamäe nädala eest.

Kolm minutit enne lõppu leidis Tartu end 10-punktilisest kaotusseisust, aga 21 punkti visanud Tanel Sokk ja 17 silma toonud Mandell Thomas tõid 2,1 sekundit enne lõppu tabloole viigi. Viimane sõna jäi aga Nevežise tagamehele Jermaine Love'ile, kes tabas lõpusireeniga keerulise keskpositsiooniviske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles