X-mängude peakorraldaja: ma ei saa kedagi võistlema sundida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henning Andersen
Henning Andersen Foto: Siim Kaasik

X-mängude peakorraldaja Henning Anderseni sõnul otsustas Kelly Sildaru võistlemisest loobuda eelkõige turvalisuse huvides. Ta on nõus ka kriitikaga, et tänavune pargisõidurada pole kuigi hästi õnnestunud.

Teatavasti protestis suur osa meeslumelaudureid pargisõiduraja vastu ning seetõttu lükati nende kvalifikatsioonivõistlus edasi. Hafjelli mäenõlvadele pole kunagi varem pargisõidurada ehitatud ning seetõttu tehti mitmeid valearvestusi. Tänu lumelaudurite soovitustele suudeti rada siiski viimasel hetkel veidi sõidetavamaks muuta. «Sportlased kirjutasid oma mured üles ning rajameistrid muutsid nende näpunäidete abil rada. Maandumine pole enam nii jäine, aga tõsi, ikkagi on rada veidi aeglane,» tunnistas Andersen.

Eelkõige on temani jõudnud lumelaudurite kaebused, suusatajatelt ta tagasisidet kuulnud ei ole. «Need rajameistrid teevad radu igal pool maailmas. Nemad ehitasid ka Aspeni võistluspargi. Samas üks asi on kindel, see pargisõidurada Norras on järgmisel aastal kindlasti teistsugune,» andis Andersen mõista, et võtab kriitika omaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles