Galerii: tulede kustumine katkestas kahel korral Kalju ja Flora jalgpallilahingu (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 2. vooru tippmäng Nõmme Kalju ja Flora vahel kujunes kurioosseks, kui avapoolajal kustusid kahel korral Hiiu staadioni prožektorid. Uus valgustus oli staadionil seejuures üles seatud vaid nädalapäevad tagasi.

Alustuseks jõuti mängida umbes tosin minutit, kui kõik tuled ootamatult kustusid. Peagi süttisid prožektorid uuesti, mängijad naasid riietusruumidest platsile ja 7-8 minutilise pausi järel kohtumine jätkus. Kolm-neli minutit hiljem kustusid tuled aga taas ja peakohtunik Kristo Tohver juhatas meeskonnad jälle riietusruumidesse.

Kui tuled kolmandat korda põlema saadi, pidas Tohver pikalt aru nii jalgpalliliidu esindajatega kui ka mõlema meeskonna peatreeneritega, mispeale mängijad publiku rõõmuks siiski uuesti platsile naasid ja veerandtunnise pausi järel jätkati seisult 0:0. Mängukellal oli selleks hetkeks täis tiksunud 15 minutit.

Ülejäänud kohtumine möödus õnneks probleemideta ja lõpptulemuseks jäi 1:1 viik. Rauno Alliku viis Flora 52. minutil juhtima, ent 74. minutil viigistas penaltipunktilt Andrei Sidorenkov. Penaltini viinud olukorras sai teise kollase kaardi Flora keskkaitsja, mullu veel Kalju ridadesse kuulunud Märten Kuusk. Kaljul oli viimase veerandtunni jooksul enamuses mängides mitu head võimalust võiduvärav lüüa, ent Flora väravasuul hiilgas terve mängu jooksul heade tõrjetega Mait Toom.

Vahetult pärast kohtumise lõppu avadas jalgpalliliit juhtunu kohta ametliku selgituse:

«Hiiu staadioni valgustust uuendati enne Kalju-Flora mängu, et tagada nõuetekohased tingimused pimedal ajal võistluste pidamiseks. Kuna oli teada, et olemasolev elektrisüsteem ei ole uue valgustuse jaoks piisav, siis tellis jalgpalliliit varakult kohale suure konteiner-tüüpi generaatori, mida katsetati mängupäeva hommikust alates mitme tunni vältel – kõik toimis.

Jalgpalliliit tellis mängu ajaks kohale valveelektriku, kes saaks vajadusel probleeme lahendada. Lisaks inspektorile ja kohtunike vaatlejale olid kohapeal ametis Premium liiga ja Esiliiga arendusjuht.

Sellest hoolimata kustus hetkel veel teadmata põhjustel (valgustuse peakaitsmes oli ülepinge, aga selle põhjust pole veel teada – kõigi parameetrite kohaselt ei oleks tohtinud ülepinget ollla) kell 19.44 staadioni valgustus. Pärast lühikest pausi taastati valgustus ning kohtunik jätkas mänguga. Paraku kadus viieminutilise mängu järel kell 19.57 valgustus teist korda.

Seejärel peeti kohapeal välkkoosolek mängu inspektori, kohtunike vaatleja, väljakukohtuniku, mõlema võistkonna esindaja ja liiga arendusjuhi osavõtul. Lepiti kokku, et mänguga jätkatakse, aga valgusvõimsust vähendatakse poole võrra (võistkonnad polnud alguses sellega nõus, aga kui nägid, milline on poole väiksem valgusvõimsus, siis nõustusid), igaks juhuks lülitatakse välja staadioni ekraan ning kui valgus peaks taas kustuma, siis lõpetatakse kohtumine ja jätkatakse järgmisel päeval kell 16.00 Hiiu staadionil (samaks ajaks planeeritud Esiliiga B kohtumine toimuks Sportland Arenal).

Kell 20.10 mäng jätkus ja kulges probleemideta lõpuvileni.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles