Barcelona maratoni katkestanud Eesti meister: palju vabandusi, aga olin realist

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinar Vaine
Heinar Vaine Foto: Marko Saarm / Sakala

Valitsev Eesti meister maratonijooksus Heinar Vaine startis üleeile Hispaanias Barcelona maratonil lootusega saada lõpuaeg alla 2:20, kuid paraku läks teisiti ja mees pidi teda vaevama hakanud kõhuhäda tõttu võistluse 15. kilomeetril pooleli jätma.

Keeniast tagasi tulles oli Vaine enda sõnul väga heas vormis. Paraku maratonis peab kõik õigel päeval klappima. «Olen siiani veendunud, et heades tingimustes ei ole 2:20 alistamine mingisugune probleem, kuid eile ei olnud see õige maraton,”»rääkis Vaine ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele. Maratoni algul algul tundis ta end igati hästi, kuid esimesel kilomeetril juhtus see, mida maratoonar ise kõige halvema stsenaariumi järgi kartis.

«Jäin kohe üksi. Ees joosti 3.10 tempos kilomeetrile ja minu järel 3.25 kilomeetri kohta. Seega ei jäänud mul muud üle kui joosta kahe grupi vahel täiesti üksi. Leppisin sellega ja vaatasin, mis edasi saab, aga lisaks oli rajaprofiil kaugeltki mulle mitte sobiv,» selgitas Vaine. Kilomeetri tempo kõikus tal pea üle iga kilomeetri 3.20-lt tõusul 3.10-le laskumisel.

Lisaks hakkas jooksumehel 8. kilomeetril kõht valutama. «Lootsin, et see läheb varsti üle, aga ei läinud. 15. kilomeetril tegin 20-minutilise WC pausi ja katkestasin,» tõdes Vaine, kelle jaoks on tegemist esimese pooleli jäetud maratoniga. «Kuhjaga vabandusi, aga olin realist ja nägin, et tulemust ei tule ja loobusin. Tulin ikkagi suuremate eesmärkidega, kui 2:21-2:22. Alla 2:20 ma terve maa üksi joostes veel suuteline pole,» nentis Vaine. Kevadel keskendub ta kõrgkooli lõpetamisele ning suuremaid võistlusi ei plaani, küll aga tahab Vaine sügisel taas heas hoos olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles