Eesti liiga tähtede mäng toimub tänavu Raplas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman (palliga) Rakvere Tarva mängumeeste vahel.
Rain Veideman (palliga) Rakvere Tarva mängumeeste vahel. Foto: Liis Treimann

Käesoleva hooaja Eesti korvpalli meistriliiga tähtede mäng peetakse esimest korda ajaloos Raplas. Mäng toimub pühapäeval, 27. märtsil kell 17:00 Sadolini Spordihoones.

Mängu formaat on seekord Ida vs Lääs. Olid ajad, kui korvpall oli koondunud Tallinnasse ja Tartusse: nende linnade vahel jagati tiitlid, seal mängisid säravaimad võistkonnad ja kuulsaimad mängijad. Tänaseks on korvpalligeograafia levinud üle Eesti, mille heaks näitajaks on G4S Korvpalli Meistriliiga - võistkonnad on Tallinnas, Tartus, Rakveres, Pärnus, Raplas, Valgas ja Võrus.

Valik langes Ida-Lääs formaadi kasuks noorte meistrivõistluste eeskujul, nimelt on noorte liigades regioonid jagatud sama printsiibi alusel. Samuti on sellise jaotuse puhul klubide võistkondade arv enam-vähem tasakaalus. Lääne võistkonna moodustavad Tallinn, Rapla ja Pärnu. Ida võistkonda kuuluvad mängijad Tartust, Rakverest, Valgast ja Võrust.

Traditsiooniliselt saavad fännid hääletada tähtede mängu algviisikud. Seekord viiakse hääletus läbi korvpalliliidu Facebooki lehel www.facebook.com/Basket.ee, kus iga päev on võimalik pakkuda ühe võistkonna ühe kindla positsiooni mängijaid. Enim hääli saanud mängijad pääsevad algviisikusse, ülejäänud mängijad lisavad võistkondade treenerid oma äranägemise järgi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles