Viljandi kaotas veerandfinaali avamängu Cocksile tosina väravaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Kristjan Teedema

Käsipalli Balti liiga veerandfinaalid jätkusid reede õhtul esimese vastasseisuga paaris Viljandi HC – Riihimäe Cocks. Soomes peetud kohtumise võitsid võõrustajad 38:26 (17:14). Kordusmäng toimub homme, algusega kell 16.00 samuti Riihimäel. Kaks tundi hiljem alustavad Põlvas korduskohtumist kohalik Serviti ja HC Kehra.

Esmakordselt ametlikus mängus vastamisi läinud Viljandi ja Cocks olid avapoolaja keskpaigani täiesti võrdselt mängus, ent 10:10 viigiseisult tegi Cocks 3:0 spurdi ja nautis poolajavileks 17:14 eduseisu. Kuidagi ei saadud kaitses hakkama Teemu Tammineniga, kes oli Balti liiga tiitlikaitsja kasuks visanud juba seitse väravat.

«Alustasime vist ikka kerge aukartusega ja lasime palju lihtsaid väravaid visata,» kommenteeris Viljandi peatreener Marko Koks. «Rünnakuga võib täna üldiselt rahule jääda, aga just kaitses jättis tegevus soovida. Tammineni ohtlikkust ja ettearvamatust teadsime ju hästi, ent ikka lubasime teda liiga vabalt viskele.»

Teist pooltundi alustas täpse karistusviskega küll mulkide Valgevene leegionär Sergei Rodjukov, kuid siis tegid soomlased järjekordse 5:0 spurdi ja läinud nad olidki. Lõpuvileks kasvatas Cocks eduseisu tosinale väravale ja võttis homseks korduskohtumiseks kaasa ilmselt turvalise 38:26 edu.

«Kaks väikest nõrkusehetke mängu jooksul ja nii tugev vastane oskab need kiirelt ära kasutada,» tunnistas Koks. «Cocks unistab lähitulevikus Meistrite liigast, eelarve on üle kümne korra suurem kui meil ning neil oli ikka pidevalt pingilt uusi käike ja võrdseid vahetusi võtta.»

Viljandi edasipääsulootused on õhkõrnad, aga loobuma laupäeval kindlasti minda, kinnitas peatreener: «Kui oma mäng paigas, saaks nendega mängida küll. Meie ääred peavad paremini toimima ja tervikuna peaks rünnakul otsustajate ring laiem olema. Loodan, et suudame vead parandada ja homme veidi pingevabamalt korralikult vastu hakata.»

Viljandi kasuks viskasid Kristo Voika ja Sten Maasalu 7, Rodjukov 5, Martin Allikalt 3, Kristo Järve 2 ning Ott Varik ja Vitali Vorobjov 1 värava. Vastastest oli pidurdamatus hoos Soome koondislane Tamminen, kes kurvastas mulke koguni 12 tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles