Virtuaalsport võib tõusta viie suurima spordiala sekka

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sport
E-sport Foto: ANDRZEJ GRYGIEL/AFP

E-sport ehk võistlemine virtuaalmängudes on jõuliselt sporditurule tulnud ning kasvatab ennustatavalt 2020. aastaks tulu miljardi naelani.

BBC kirjutab, et kolme aasta pärast on e-spordi auditoorium tänasest pea kaks korda suurem ehk 600 miljonit inimest. «E-spordil on potentsiaali tõusta viie kõige suurema spordiala sekka,» ütles BBCle Newzoo analüütik Peter Warman.

E-spordi turu väärtusest on aru saanud ka mitmed traditsioonilised spordiklubid. Nii on näiteks Prantsusmaa jalgpalliklubi PSG loonud eraldi e-spordi meeskonna. Sama on teinud ka Schalke 04 (Saksamaa), Valencia (Hispaania) ning Besiktas (Türgi).

2016. aastal tootis e-sport tulu 400 miljonit naela. Auditooriumi suurus oli möödunud aastal hinnanguliselt 320 miljonit inimest. Auhinnarahadena jagati e-spordi võistlustel mullu välja 76 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles