Jaapani sumoliit tegi maavärina ohvritele hiiglasliku rahasüsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakuho.
Hakuho. Foto: SCANPIX

Jaapani Sumoliidu (NSK) juhatus otsustas annetada läbi Jaapani Punase Risti loodusõnnetuses enim kannatada saanud piirkondade ohvritele 50 miljonit jeeni (umbes 450 000 eurot). See summa ületab viiekordselt 1995. aastal pärast laastavat Kobe maavärinat NSK poolt ohvritele eraldatud toetuse.

Oma erafondide kaudu eraldavad hädasse sattunutele täiendavat toetust ka yokozuna Hakuho ja möödunud aasta veebruaris erru saadetud yokozuna Asashoryu. Mõlemad mehed peavad Jaapanit oma teiseks kodumaaks. Tragöödia ei läinud puutumatult mööda ka Valgest Fööniksist. Tsunami tappis tema adjutandi (tsukebito) Owada vanaema, kirjutab meiebaruto.ee.

Sumoliidu juhatus ei rahuldanud Tatsunami-beya ja Shikihide-beya juhtide taotlust evakueerida oma tallid mõneks päevaks Jaapani lõunaosas asuvasse Ibaraki prefektuuri, sest Tokyoks ei jätku piisavalt toitu.

Nende tallid asuvad aatomielektrijaama Fukushima-1 läheduses. Oyakatadele soovitati mitte tekitada paanikat ning võrrelda oma probleeme kitsikusse sattunud sadade tuhandete inimestega, kes praegu külmetavad ajutistes majutuspaikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles