Sildaru on MMiks valmis, kuid kus on konkurendid?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru pärast treeningut Šveitsis Carns Montanas. FOTO:SANDER iLVEST/POSTIMEES
Kelly Sildaru pärast treeningut Šveitsis Carns Montanas. FOTO:SANDER iLVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

RENNISÕIDU MM. Freestyle-suusataja Kelly Sildaru teeb pühapäeval paljude jaoks kauaoodatud tiitlivõistluste debüüdi. Paraku ei tähenda tiitlivõistlus tema välismaistele konkurentidele seda, mida see tähendab paljudele eestlastele. Eilsel esimesel ametlikul rennisõidu treeningul silmas Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru vaid kahte koondist: Venemaad ja USAd. Hoopis rohkem teadis ta nimetada koondiseid, kes Šveitsis Crans-Montanas toimuvast juunioride MMist loobusid.

«Uus-Meremaa, Norra, Prantsusmaa, Rootsi,» loetles Tõnis Sildaru MMile tulemata jäänud koondisi. Tõsi, eilsel treeningul liikusid peale venelaste ja ameeriklaste veel mõned grupid koos treeneritega, ent huvi võistluste vastu on siiski leige. «Näiteks Uus-Meremaa jätab vahele seetõttu, et hooaeg on olnud hästi pikk ning vaja on ka vahepeal hinge tõmmata,» teadis Tõnis Sildaru rääkida.

Eesti koondis on Kelly Sildaru näol MMil esindatud ning kuigi võisteldakse rennisõidus, kus eestlannal kuigi suurt kogemuste pagasit pole, on sihid ikkagi kõrged. «Eks kõike, mida pole, tahaks võita,» tunnistas Tõnis Sildaru oma tütre noogutuse saatel. Kelly Sildaru ise jääb sõnades küll tagasihoidlikumaks, rõhutades, et eelkõige üritab ta täiuslikult maanduda. Samas on ajalugu vähemalt pargisõidus näidanud, et tema täiuslik sooritus tähendab tihtipeale ka medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles