Kotsar sai peatreenerilt kiita: ta mängis kaitses lihtsalt suurepäraselt!

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
South Carolina korvpallimeeskonna peatreener Frank Martin (keskel) tunneb oma praeguse tiimi üle uhkust.
South Carolina korvpallimeeskonna peatreener Frank Martin (keskel) tunneb oma praeguse tiimi üle uhkust. Foto: Robert Deutsch/USA Today Sports/Scanpix

Eesti korvpalluri Maik-Kalev Kotsari ja South Carolina Gamecocks korvpallimeeskonna peatreener Frank Martin sõnas pärast ajaloolist võitu NCAA finaalturniiril, et ta pole varem niivõrd hea kaitsemänguga tiimi juhendanud. Lisaks kiitis Martin eraldi ka Kotsarit, kes tegutses tema sõnul kaitses lihtsalt suurepäraselt.

Nimelt alistas South Carolina 16 parema seas skooriga 70:50 Baylori üle ning jõudis esimest korda õppeasutuse ajaloos märtsihullusel kaheksa parema sekka. Võidu tõigi tugev kaitsemäng, mida peeti South Carolina trumbiks juba enne finaalturniiri algust. «Me naudime oma mängustiili, mis ongi kõige tähtsam,» rääkis Martin pärast kohtumist. «Ma olen kindel, et mitmetele see ei pruugi meeldida, kuid see on nende õigus. Kõige olulisem, et tunneme ise end hästi. See on see, mis annab meile võimaluse vastasmeeskondadega võidelda. South Carolina on parima kaitsemänguga meeskond, keda ma olen ülikooli tiimidest kunagi juhendanud,» tunnistas Martin.

«Kui rääkida Kotsarist, siis ma mõistan, et ta ei kogunud statistikasse küll häid numbreid, kuid mängis kaitses lihtsalt suurepäraselt! Ta tegutses hästi Motley’ga (Baylori liidermängija Jonathan Motley – toim) ega lasknud tal end mängus hästi tunda,» tunnustas Martin eestlasest noort korvpallurit.

Meeskondlikult head kaitsemängu kinnitab ka asjaolu, et South Carolina suutis esimesel poolajal oma lämmatava kaitsetegevusega hoida Baylori viskeprotsendi kõigest 25 protsendi peal. Samas oli kõnealune näitaja kohtumise lõpuks tõusnud vaid viis protsenti ehk 30 protsendini.

Taas kerkis võitjate parimaks Sindarius Thornwell, kes viskas üleplatsimehena 24 punkti ning võttis ka 6 lauapalli. «Hea tunne on taas ajalugu teha ning ma usun, et kui oleme saanud maitse suhu, siis tekib meil sõltuvus. Sestap anname endast kõik, et seda jätkata,» rääkis South Carolina korvpallur Duane Notice.

Kaheksa parema seas läheb Kotsar ja tema koduülikool pääsu eest Final Fourile vastamisi Florida Gatorsiga, kes alistas 16 parema hulgas lisaaja lõpusekundil tabatud kolmese toel kõigest ühe punktiga 84:83 Wisconsin Badgersi. Eesti aja järgi pühapäeva õhtul kell 21.25 algavale kohtumisele on võimalik kaasa elada nii Kanal 12 kui ka Postimees.ee vahendusel.

Postimehe otseülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

26. märts

kell 21.25–23.40: Florida Gators – South Carolina Gamecocks

2. aprill

kell 01.00–03.15: NCAA finaalturniiri 1. poolfinaal

kell 03.45–06.00: NCAA finaalturniiri 2. poolfinaal

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles