Oliver Venno lõpetas põhiturniiri Türgi kõrgliiga punktikuningana

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno.
Oliver Venno. Foto: Maliye Milli Piyango

Eesti võrkpallikoondislase Oliver Venno koduklubi Ankara Maliye Milli Piyango pidas pühapäeval Türgi kõrgliiga põhiturniiril viimase mängu, mis osutus võidukaks. Üle ootuste edukalt kulgenud kohtumised tõid lõpuks Maliye Milli Piyangole põhiturniiri viienda koha ja Vennole punktikuninga tiitli. 

Viimases, 22. voorus panustas Venno koduklubi kindlasse 3:0 (14, 21, 19) võitu neli kohta madalamal asuva Besiktase üle 9 punkti, mis kõik tulid 60-protsendilise efektiivsuse juures rünnakul. Napilt esinelikust välja jäänud eestlase koduklubi lõpetas põhiturniiri viiendana, eilne vastane Besiktas hõivas üheksanda koha, vahendab volley.ee.

Senise karjääri ühe edukaima põhiturniiri seljataha jätnud Venno kogus lõpuks kuueteistkümnel korral vähemalt 20 punkti, mis kokkuvõttes tähendas 473 silma. Punktikuningaks tõusnud eestlasele järgnes 62 punkti vähem saavutanud Hollandi koondislane Niels Klapwijk, kes lõpetas põhiturniiri 411 punktiga. Rohkem keegi 400 punkti piiri ei ületanud. Eestlasele kuulus 45 ässpallinguga ka parima servija tiitlel, Klapwijk lõi teisena 40 ässa. Lisaks leiame Eesti koondislase esikohalt geimi keskmiste punktide arvestuses, kus Venno näitas samuti head tulemust: 5,77 punkti ühe geimi kohta. Samuti oli Venno parim näitajaga 0,55 ässa geimi kohta.

Mõistagi pakkus Maliye Milli Piyangole põhiturniir nii tulemuste kui Venno soorituste osas rahulolu. «Meeskond on rahul ja treenerid ka,» võttis Venno senised mängud kokku.

Järgnevalt hakkab Maliye Milli Piyango veerandfinaalis püüdma kohta nelja parema hulgas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles