Miilen astus sammu edasi nii stabiilsuses kui punktisummas

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine Miilen teenis naiskonnale võidumängus 18 punkti.
Kristiine Miilen teenis naiskonnale võidumängus 18 punkti. Foto: Rovaniemi WoVo

Rahvusnaiskonna nurgaründaja Kristiine Miileni jäi selja taha igati edukas hooaeg Soomes Rovaniemi Woman Volley naiskonnas. Võistkonna liidrina kogus ta põhiturniiril 436 punkti, mis andis kogu sarja edetabelis kolmanda koha, veerandfinaalseerias lisandus tema arvele veel 61 silma. Eelmisel ja ühtlasi oma esimesel välishooajal jäi Miileni saldoks 373 punkti, mis andis sarja põhiturniiri arvestuses kümnenda koha, vahendab volley.ee.

«Individuaalset arengut vaadates läksin lõppenud hooajal kindlasti edasi. Üheks paranenud mänguelemendiks on blokk,» rääkis Miilen. «Minu õlul oli väga palju vastutust, ent suutsin palju stabiilsemalt mängida, kui möödunud hooajal. Eelmisel aastal oli kõvasti rohkem selliseid mänge, kus ma ära kukkusin. Tänavu lipsas neid sisse vaid üksikuid,» lisas ta. 

Lisaks üldpunktidele, kus Miileni kogusaldo (436) andis kolmanda koha ja mängu keskmiste arvestuses (16,77 punkti) oli ta neljas, kimbutas eestlanna vastaseid korralikult ka serviga. Ässasid kogunes Miileni arvele 43, millega jagas ta põhiturniiril sarjas viiendat-kuuendat kohta. 

Veerandfinaalis jäi põhiturniiril kaheksanda koha saanud Rovaniemi viiemängulises seerias alla neljandana lõpetanud Kuusamo Pölkkyle. Otsustava kohtumise võitis Pölkky koduväljakul 3:0 (25:20, 25:15, 25:19). «Nad kindlasti väärisid poolfinaali kohta rohkem. Kuusamo oli kogu hooaja lõikes parem tiim, võideldes kolmanda-neljanda koha nimel, meil oli ju vahepeal kahtlusi, kas üldse play-off´i jõuame. Kui eelmisel aastal olin poolfinaalist välja jäädes pärast mitu päeva kurb, siis sel korral võtsin palju rahulikumalt,» nentis Miilen. Küll oli ta nukker, et Rovaniemi ei suutnud kahe hooaja vahel astuda kvalitatiivset sammu edasi, mis oleks võimaldanud kaasa rääkida põhiturniiril kõrgemate kohtade püüdmisel. 

Järgmisest hooajast rääkides on Miilenil kindel soov arengus järgmine samm teha ja seda juba mõnes teises välisliigas. «Mul olid Rovaniemis kaks väga toredat aastat, mida iseloomustasid ideaalsed tingimused. Jään kõike väga hea sõnaga meenutama, ent järgmiseks hooajaks vaatan Soomest väljapoole,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles