Miks resideerub maailma esinumbriks tõusev tennisist Tallinnas?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kontinen (vasakul) ja tema paarismängukaaslane John Peers.
Henri Kontinen (vasakul) ja tema paarismängukaaslane John Peers. Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix

Esmaspäeval avaldatavas uues maailma tenniseedetabelis tõuseb meeste paarismängus maailma esinumbriks soomlane Henri Kontinen. Oma kokkupuude on Kontineni ka Eestiga, nimelt resideerub ta Tallinnas.

Kuuldavasti on soomlane Eesti oma elupaigaks valinud maksude tõttu. Paarismängijate teenistus pole lihtsalt sedavõrd suur, et suur osa neist Soome riigile maksudeks maksta. Eestis on ta varasemalt treeninud ka siinse üksimängu esinumbri Jürgen Zoppiga.

Seni maailma edetabelis teisel kohal asunud Kontinen möödub uue nädala alguses prantslasest Nicolas Mahut'st. Soome tenniseajaloo oleks võinud rikkuda vaid ameeriklastest vennad Bob ja Mike Bryan, aga nad kaotasid Miami turniiri poolfinaalis paarile Nicholas Monroe/Jack Sock.

Kontinen langes Miamis koos austraallasest paarilise John Peersiga välja teises ringis, kui alla jäädi samuti Monroe'le ja Sockile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles