Ajalooline saavutus: Johanna Konta võitis esimese britina Miami Openi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Konta Miami Openi võidukarikaga.
Johanna Konta Miami Openi võidukarikaga. Foto: JULIAN FINNEY/AFP/Scanpix

Miami Openi tenniseturniiril tehti ajalugu, kui britt Johanna Konta (WTA 11.) alistas finaalis taanlanna Caroline Wozniaki (WTA 14.) ning kerkis kõigi aegade esimeseks Suurbritanniat esindavaks naistennistiks, kes võitnud Miami Openi.

25-aastane Konta alistas Wozniaki 6:4, 6:3 ning teenis seega oma karjääri suurima võidu. Ühtlasi tõuseb ta homme avaldatavas maailma edetabelis 11. kohalt seitsmendaks, mis on Konta sportlaskarjääri kõrgeim positsioon. Seejuures tasub märkida, et 2015. aasta juunis asus britt alles 146. real.

Miami Openil triumfeerinud Konta polnud varem niivõrd tugevatasemelist turniiri võitnud. «Suur tänu kõigile, kes mind toetasid. Te olite kogu nädala jooksul suurepärased. Miami on niivõrd energiline linn ning mul on hea meel, et inimesed suutsid selle väljakule üle kanda. Samuti olen uhke kogu oma tiimi üle, kellega oleme omajagu vaeva näinud, loodame jätkata samal lainel,» rääkis Konta pärast võidetud finaalmatši.

«Jo (Johanna Konta hüüdnimi – toim), sa mängisid finaalis väga hästi ning see võit kuulub õigusega sulle,» tunnustas Wozniaki vastast, saades sel kalendriaastal kirja juba kolmanda finaalkaotuse. «Ma lootsin, et saan kolmandal korral lõpuks võidu kätte, kuid paraku tuleb oodata neljandat,» lisas taanlanna.

Meeste finaalis lähevad omavahel vastamisi tõelised legendid: 35-aastane šveitslane Roger Federer ning 30-aastane hispaanlane Rafael Nadal.

Johanna Konta (paremal) ja Caroline Wozniaki Miami Openi finaalmatš. / JULIAN FINNEY/AFP/Scanpix
Johanna Konta (paremal) ja Caroline Wozniaki Miami Openi finaalmatš. / JULIAN FINNEY/AFP/Scanpix Foto: JULIAN FINNEY/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles