Vibulaskurid võitsid Türgi suurturniiril 3 medalit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medalistid Oona, Kaasik, Parnat ja Kivilo.
Medalistid Oona, Kaasik, Parnat ja Kivilo. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel toimus Antalyas vibulaskmise suurturniir K. Bagatir Spring Arrows, kus eestlased võitsid 3 medalit. Reena Pärnat võitis individuaalse pronksi, duo Pärnat/Kaasik saavutas segavõistkondade arvestuses hõbemedali ja meeskond Kaasik/Oona/Kivilo võitis hõbemedali. 

4. kohal lõpetasid plokkvibu klassi laskur Emily Hõim ja sportvibu naiskond (Pärnat/Põllumäe/Kasak).

Sportvibu naiste eelring möödus tugeva vihma ja tuulega, kuid Pärnat suutis siiski lasta tulemuseks 623 silma, mis andis 110 naise hulgas 3. asetuse. See andis omakorda otsepääsu 32 parema hulka, kus ta alistas 1/16-, 1/8- ja veerandfinaali vastased. Poolfinaalis tuli tunnistada Türgi laskuri Aybuke Aktuna paremust, kuid pronksiduellis alistas Pärnat 6:4 Aybuke Gymrukcud ja toob koju pronksmedali. Naisest võitis Rio hõbemedalist Lisa Unruh Saksamaalt.

Sportvibu segavõistkondade arvestuses suutsid Reena Pärnat ja Tanel Kaasik lasta välja tulemuse, mis jääb Eesti rekordile alla vaid 8 silmaga. See andis rahvuskoondiste arvestuses eelringis 3. koha. Duell-laskmises alistati Aserbaidžaan ja ümberlaskmisega poolfinaalis suursoosik Saksamaa. Finaalis olid vastasteks kodupubliku toel võistelnud Türgi esilaskurid ja 2:6 lõppseis andis eestlastele hõbemedali.

Kolmas medal võideti koondiste meeskondlikus arvestuses. Eelringis teenitud 2. asetuse säilitamiseks tuli poolfinaalis alistada Aserbidžaan, kuid kullamatšis oli Türgi meeskond tugevam.

Teiste eestlaste lõppkohad: sportvibu naised Bessi Kasak 17. koht, Alexandra Põllumäe ja Triinu Lilienthal 33. koht; sportvibu mehed Tanel Kaasik 9.koht, Märt Oona 33. koht, Karl Kivilo 57. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles