Leho Pent sai kauaoodatud EMi eel vigastada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent märtsis peetud Eesti meistrivõistlustel.
Leho Pent märtsis peetud Eesti meistrivõistlustel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

TÕSTMINE. Eelmisel aastal tippsporti naasnud Leho Pent ootas sel nädalal Horvaatias peetavaid Euroopa meistrivõistlusi juba ammu. Reedel aga tabas enne Mart Seimi Eesti esitõstja tiitlit kandnud Penti tagasilöök, kui ta vigastas treeningul vasakut küünarliigest. Kuni 94 kg kaaluvate meeste seas võistlev Pent kavatseb siiski Splitis tõstepõrandale astuda ja loodab, et risk õigustab ennast.

«Arstid ei soovitanud võistelda. Aga mulle öeldi, et võin kohapeal lõpliku otsuse teha. Tegemist on vigastusega, mis paraneks ära kahe nädalaga. Nüüd jäi aega ainult nädal. Pisut riskantne seis,» rääkis Pent eile õhtupoolikul keset treeningut. Mõned hetked varem oli ta rebinud üles 100 kg kaaluva kangi ja siis vasak käsi tunda ei andnud.

Mis siis reedel juhtus? «Ei teagi täpselt. Rebisin 140-kilost kangi ja tõenäoliselt oli käsi natukene vale nurga all. Liiges tegi ilmselt pisut üleliigse liigutuse ja sidemed said liialt koormust. Mingisugune raks käis läbi. Midagi tõsist ei juhtunud, aga tekkisid kerged mikrorebendid,» meenutas ta ebaõnnestunud harjutuskorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles