Toetusraha püüdmine võib tuua neljapaadis kaasa vangerdusi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kuslap (vasakul) ja Sten-Erik Anderson (paremalt teine) on varasemalt saanud Allar Raja (vasakult teine) ja Kaspar Taimsoo (paremal) kõrval võimaluse end neljapaadis proovile panna. Kas üks neist või mõlemad saavad seda mai lõpus EMil taas?
Kaur Kuslap (vasakul) ja Sten-Erik Anderson (paremalt teine) on varasemalt saanud Allar Raja (vasakult teine) ja Kaspar Taimsoo (paremal) kõrval võimaluse end neljapaadis proovile panna. Kas üks neist või mõlemad saavad seda mai lõpus EMil taas? Foto: Fred Killing

Nagu igapäevaelus, on ka spordis just raha see, mis paneb rattad käima – praegusel juhul siis noortele meestele aerud pihku. Sõudmise neljapaat tegi mullu küll väga eduka hooaja, kuid aina enam tuleb vaadata ka tulevikku. Nii küpseb ka koondise peatreeneri Matti Killingu peas plaan, mis aitaks tulevikutegijaid ala juures hoida: tänavuseks EMiks võidakse üks või kaks nooremat sõudjat edutada neljapaati.

Eesti Olümpiakomitee maksab sportlastele palka ja ettevalmistustoetust tulemuste järgi. Nii on Rio olümpiamängudel pronksmedalid võitnud kogenud Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endreksoni ja Kaspar Taimsoo selja taga olevad noored sisuliselt tühjade pihkudega.

Just nimetatud nelik on Eestile viimastel aastatel toonud au ja kuulsust. Loodetud tulevikutegijad ei ole kahel eelneval hooajal aga sõudmises silmapaistvate tulemusteni jõudnud.

Nüüd on tekkinud võimalus ulatada neile abistav käsi. Eelkõige tuleb esmalt aga ise mees olla.

Olümpiahooajale järgnev aasta on tihti tavapärasest erinev. Rohkem leitakse aega katsetamiseks. Samamoodi on ka Eestis. Oma osa on selles muidugi ka Jämsä seljavigastusel.

Täpsemalt on neljapaadi raudvara seganud ühe diski kerge väljavõlvumus. Sõudja ise on tõdenud, et selja täiesti korda saamiseks võib minna ka paar kuud. Üleliia ta probleemist endale aga stressi tekitada ei luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles