Eesti – Soome 100+ maavõistlusel on kirjas üle 200 võistkonna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Soome 100+ maavõistlus.
Eesti - Soome 100+ maavõistlus. Foto: jalgpall.ee

10. juunil toimuvale Eesti – Soome 100+ maavõistlusele on tänaseks registreerinud juba 203 võistkonda.

Seni on olnud aktiivsemad jalgpallurid siinpool lahte – Eestist on huvi üles näidanud 109 võistkonda, Soomest 94.

Suurel maavõistluse päeval tekib kõikide mängude tulemusena üldskoor ja selgub, kumb on parem jalgpalliriik. Olulisel kohal on aga osavõtt ja kahe riigi 100. sünnipäeva tähistamine – teatavasti möödub Soomel sel ja Eestil järgmisel aastal 100 aastat iseseisvuse väljakuulutamisest.

Eesti Jalgpalli Liit kutsub üles võistkondi suurüritusest osa võtma. Registreerimine on avatud aprilli lõpuni. Ürituse kohta leiab lisainfot Eesti – Soome 100+ maavõistluse koduleheküljelt 100games.eu.

Lisaks korraldab Soome Instituut 10. juunil Tallinnas Vabaduse väljakul kontserdi, kus publiku ees on soome ja eesti pop- ja rokkmuusikud, kes esinevad koos ja eraldi. Tasuta kontsert on muusikaline segu nostalgiast ning uutest noortest artistidest – soomlaste ja eestlaste ühisesinemistest ning naabermaa laulude tõlgendustest. See on läbilõige praeguse hetke soome kultuurist ja selle ühisosast eestlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles