NHL jätabki olümpiahoki staarideta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin
Aleksandr Ovetškin Foto: Petr David Josek/AP

Jäähokiliiga NHL teatas, et ei tee oma mängugraafikusse 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängude ajaks pausi. See tähendab, et olümpiajääl ei näe seekord tervet maailma parimate hokimeeste plejaadi.

«Oleme varem selgitanud, et enamik meie klubisid on kindlameelselt vastu 2017/2018 hooaja lõhkumisele, mahutamaks sinna võimalust osaleda olümpiamängudel. Oleme aga oodanud mitu kuud ja dialoogi pole ikka tekkinud,» teatas liiga ametlikus teadaandes.

Aasta eest teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et lõpetab olümpial NHLi mängijate reisi- ja kindlustuskulude katmise. Rahvusvaheline Jäähokiliit (IIHF) oli küll valmis ROKi kohustused üle võtma, ent NHL ajas sõrad vastu. Liiga lihtsalt ei soovinud, et alaliit raiskaks tippude peale raha, mida saaks kasutada pigem noortehoki arendamiseks.

ROKi president Thomas Bach loodab siiski veel NHLiga kokkuleppele jõuda. Tema sõnul pakuti NHLile samu tingimusi, mis eelmistelgi olümpiatel, kuid NHL soovis enamat. «Rahvusvahelise Jäähokiliidu väljakäidud ettepanek katta kindlustus- ja reisikulud oli sama mis eelmistel mängudel, aga sellega nad enam ei rahuldu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles