Venelased NHLi otsusest ei hooli ning eelistavad koondist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Ovetškin
Alexander Ovetškin Foto: Nick Wass/AP

Kõik Venemaa hokikoondise mängijad, kellel on taskus NHLi leping, on valmis 2018. aasta osalema olümpiamängudel, kirjutab TASS.

Üleeile teatas NHL, et ei tee oma mängugraafikusse Pyeongchangi olümpia ajaks pausi, mis tähendab, et NHLi mängijad ei saa olümpial ilma NHLi ning klubijuhtide nõusolekuta osaelda. «Tean, et meie mängijad, kellel on NHLiga leping, tahavad mängida olümpial,» ütles Venemaa hokiliidu asepresident Roman Rotenberg.

Eile teatasid kindlameelselt olümpial mängimisest ka Washington Capitals venelased Alexander Ovetškin ja Jevgeni Kuznetsov. «Nad on tõelised patrioodid, täpselt nagu teisedki Venemaa koondislased. Tegelikult pole me kunagi kahelnudki, et meie NHLi mängijad tulevad koondisele appi,» ütles Rotenberg.

«Samas on veel üks takistus. Ilma NHLi loata ei tohi ükski mängija liigast lahkuda, isegi mitte koondisekohustuste tõttu. Mängijad ei saa ilma NHLi nõusolekuta vajalikke dokumente, mida on vaja rahvusvahelistel võistlustel võistlemiseks,»  andis Rotenberg mõista, et kõik on jätkuvalt NHLi kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles