Vormel-1 sarja uued omanikud tõttavad väikestele tiimidele appi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Force India sõitjad Sergio Perez ja Esteban Ocon (roosade autodega) alustasid tänavust hooaega punktikohtadega, kui neist esimene sai Austraalias seitsmenda ja teine kümnenda koha.
Force India sõitjad Sergio Perez ja Esteban Ocon (roosade autodega) alustasid tänavust hooaega punktikohtadega, kui neist esimene sai Austraalias seitsmenda ja teine kümnenda koha. Foto: XPB/XPB Images/Scanpix

VORMEL 1. Kuninglikus võidusõidusarjas on pidevalt rahahädas väiksemad meeskonnad, sest senine süsteem soosib suuremaid ja niigi rahakamaid tiime. Tänavusest aastast F1 sarja juhtima asunud Liberty Media omanikud plaanivad aga kasutusele võtta uue süsteemi, et võidusõiduks ikka piisavalt meeskondi jaguks.

Kui käesoleval hooajal osaleb vormel 1 sarjas kümme meeskonda, siis eelmisel aastal oli tiime 11. Rahamurede tõttu pidi tänavu pillid kokku pakkima Manori meeskond, kes 2010. aastal liitus sarjaga Virgini nime all ja jõudis vahepeal kanda Marussia nime. Eelmisel hooajal sai tiim terve hooaja peale kokku vaid ühe punkti ning jäi konstruktorite karika arvestuses viimaseks. Kuna F1 sarja eelmise omaniku Bernie Ecclestone’i süsteemi järgi saavad kopsakaid toetussummasid vaid need meeskonnad, kelle sõitjad jõuavad esikümnesse, pidi Manor kehvade tulemuste valguses nentima, et sel aastal pole neil jätkamiseks enam raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles