Video: võiduviske tabanud Westbrooki jäi ajaloo tegemisest lahutama üks lauapall

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Westbrook.
Russell Westbrook. Foto: Brandon Dill/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA oli Russell Westbrookil võimalus kerkida ühe hooaja jooksul tehtud kolmikduublite arvestuses rekordimeheks, kuid Oklahoma City Thunderi tagamängijat jäi sellest lahutama üks lauapall. Siiski tõid just tema korvid Thunderile läinud ööl 103:100 võidu Memphis Grizzliesi üle.

Westbrook tabas 14 sekundit enne mängu lõppu kaugviske, mis viis Thunderi 101:97 juhtima. Ehkki Andrew Harrison jõudis veel vahe ühele punktile kahandada, vormistas Westbrook vabavisetest lõppseisu. Tema arvele jäi 45 punkti, üheksa lauapalli, kümme korvisöötu ja viis vaheltlõiget. Oscar Robertsonist möödumiseks vajab Westbrook veel ühte kolmikduublit, mis oleks talle hooaja jooksul juba 42.

Stephen Curry viskas 42 punkti ja andis 11 korvisöötu, kui Golden State Warriors oli 120:111 üle Phoenix Sunsist. Klay Thompson lisas 22 punkti. LeBron Jamesi 36 punkti, kümme lauapalli ja kuus korvisöötu aitasid Cleveland Cavaliersil idakonverentsi liidrite duellis alistada Boston Celticsi 114:91, Kyrie Irving toetas teda 19 punkti ning Kevin Love 15 punkti ja 16 lauapalliga.

Idakonverentsis viimase edasipääsukoha eest võitlev Miami Heat oli 112:99 üle Charlotte Hornetsist, Goran Dragic tõi võitjatele 33 punkti. Nii Heatil kui ka Chicago Bullsil ja Indiana Pacersil on nüüd 38 võitu ja 40 kaotust, play-off'is jagub kohti kahele. Hornetsil on 36 võitu ja 43 kaotust, viimati Toronto Raptorsile 102:105 alla jäänud Detroit Pistonsil 35 võitu ja 43 kaotust.

Läänekonverentsis peavad edasipääsu nimel võitlust Portland Trail Blazers ja Denver Nuggets, kellel on neli vooru enne põhiturniiri lõppu vastavalt 38 ja 37 võitu. Läinud ööl käis neist väljakul vaid Nuggets, kes jäi aga 104:110 alla Houston Rocketsile. Võitjatele tõi MVP tiitlit jahtiv James Harden 31 punkti, võttis seitse lauapalli ja andis kümme korvisöötu.

Konverentsi teise koha kindlustanud San Antonio Spurs kaotas 95:102 Los Angeles Lakersile, 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles