Kelly Sildaru tuli juunioride maailmameistriks! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru reilidel.
Kelly Sildaru reilidel. Foto: Trevor Brown, Jr. / ESPN Images

Märtsi lõpus Šveitsis Crans-Montanas rennisõidus juunioride MM-tiitli võitnud freestyle-suusataja Kelly Sildaru osales täna Chiesa in Valmalencos juunioride MMil oma trumpalal, pargisõidus. Taas sai eestlanna kaela kuldmedali. Avavoorus kogus Sildaru 94,0 punkti, teises sõidus parandas ta tulemust ja sai kirja 95,33 punkti. Seejuures oli ta viimase laskujana juba enne teist sõitu MM-tiitli kindlustanud. Teise koha saavutas rootslanna Jennie-Lee Burmansson 89,33 punktiga ja kolmandana kerkis poodiumile ameeriklanna Caroline Claire 84,0 silmaga.

Naiste pargisõidu finaali lõplikud tulemused:

1. Kelly Sildaru 95,33 punkti

2. Jennie-Lee Burmansson (Rootsi) 89,33

3. Caroline Claire (USA) 84,00

4. Marin Hamill (USA) 74,66

5. Anni Karava (Soome) 68,33

6. Lou Barin (Prantsusmaa) 64,66

7. Anastassia Tatalina (Venemaa) 57,00

8. Lana Prusakova (Venemaa) 14,00 

Enne võistlust:

Tänasel jõuproovil oleksid eeldatavalt olnud Kelly suurimad rivaalid prantslanna Tess Ledeux ja šveitslanna Mathilde Gremaud. Kui esimene otsustas juunioride tiitlivõistlusest lihtsalt loobuda, siis Gremaud vigastas hiljuti nii tõsiselt põlve, et võib suusarajalt eemale jääda koguni kaheksaks kuuks.

Kahe juba naiste seas suurte tiitliteni jõudnud sportlase eemalejäämisel peaks täna Kelly suurimaks konkurendiks olema 17-aastane austerlanna Lara Wolf, kes hiljutisel täiskasvanute MMil saavutas 7. koha.

Silma tasub peal hoida La Clusaz’ SFR Touril kolmandana poodiumile tõusnud rootslannal Jennie-Lee Burmansson. Toonase võistluse Kelly võitis. Lisaks olevat ohtlik Kanada esindaja Sofia Tchernetsky.

Kuna tüdrukute pargisõidus on kokku 20 osalejat, siis esmalt peetakse ära ka kvalifikatsioon. Soojendusega tehakse algust Eesti aja järgi kell 11.00 ning pool tundi hiljem algabki eelvõistlus.

Finaali pääseb kokku kaheksa paremat sportlast ja sellega tehakse algust kvalifikatsiooni lõppemise järel. Kui eelvõistlusel on igal sportlasel kaks katset, siis finaalis juba kolm. Tüdrukute finaalsõitude katsed sõidetakse vaheldumisi poiste finaaliga.

Postimees.ee hoiab lugejaid võistluse täpse ajakavaga kursis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles