Forlan: tänapäeva jalgpallis nõrku vastaseid pole

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Forlan
Diego Forlan Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel 4. koha saanud Uruguay koondise liikmed jõudsid Tallinna eile õhtul veidi pärast kella viit. Üsna kohe pärast Lennart Meri nimelise Tallinna lennujaama saabunud Frankfurti lennu maandumist astus peaterminali uksest välja suvel peetud suurturniiril parimaks mängijaks valitud Diego Forlan.



Kuigi oma võitluslikkusega ala prežtiisikaimal mõõduvõtul võitis klubijalgpalli Hispaanias Madridi Atleticos mängiv ründaja paljude eestlaste südamed, olid uruguaylast eile lennujaamas tervitamas vaid üksikud fännid.

Mõned autogrammid antud, piiras blondide kiharatega vutikuulsuse sisse ajakirjanike armee, kelle hispaaniakeelsetele küsimustele sõbraliku mulje jätnud Forlan lahkesti oli nõus vastama.

«Eesti koondisest ei tea me tõesti mitte midagi, pole kokkupuudet olnud,» tõdes Forlan, kuid lisas ettevaatlikult: «Tänapäeva jalgpallis aga nõrku vastaseid pole ning kindlasti tuleb raske mäng.»

Ingliskeelsele pärimisele keeldus aastaid tagasi Inglismaa kuulsas klubis Manchester Unitedis leiba teeninud Forlan viisakalt vastamast.

«Ma tõesti ei saa enam, sõbrad ootavad mind juba,» ütles Forlan ja viipas lennujaama ees oodanud bussi poole.

Eestisse saabunud Uruguay staaridest pälvis käputäie fännide tähelepanu ka MMil silmapaistvalt pallinud väravavaht Fernando Muslera ja keskkaitsjast kapten Diego Lugano, kes samuti autogrammiküttide rõõmuks ei pidanud suureks vaevaks marker kätte võtta ja  pisikest pöidlahoidjat signatuuriga rõõmustada.

Üldiselt saabusid uruguaylased lennujaama üsna rahulikus meeleolus ning peale viie märulipolitseiniku ei reetnud miski, et nii suured superstaarid Eestimaa pinnale astusid.

Viimases Inglismaa liigamängus Sunderlandiga kerge vigastuse saanud Liverpooli ründaja Luis Suarez aga Eestisse ei sõitnud.

Uruguay koondise peatreener Oscar Tabarez nimetas suvel peetud maailmameistrivõistlustel koos Diego Forlaniga säranud Suareze asemel

25. märtsil Eestiga kohtuva Uruguay koosseisu Hispaania klubi Malaga ründaja Sebastian Fernandezt. Fernandez asendab Suarezt ka esmaspäevases sõpruskohtumises Iirimaaga.

Kindel pole ka Itaalia klubi Napoli ründaja Edison Cavani osalemine, kuna tema elukaaslane on viimaseid päevi paari esiklapse ootel ning enne maimukese ilmaletulekut Cavani koondisega ei liitu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles