FIFA tabelis suure tõusu teinud Eesti kerkis Leedu kõrvale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis
Eesti jalgpallikoondis Foto: Erik Prozes

Eesti jalgpallikoondis parandas FIFA värskes edetabelis positsiooni koguni 18 rea võrra, ent jääb esisajast veel napilt välja. Uues tabelis ollakse 101. kohal.

Eesti jagab kohta Leedu, India ja Nicaraguaga. Muutus ka tabelijuht, kui pärast seitsme aasta pikkust pausi tõusis esikohale taas Brasiilia koondis, lükates teiseks igipõlise rivaali Argentina. Järgnevad Saksamaa, Tšiili, Kolumbia, Prantsusmaa, Belgia, Portugal, Šveits ja Hispaania.

Eestiga samasse valikgruppi kuuluvatest meeskondadest langes Belgia kaks kohta, Bosnia ja Hertsegoviina jätkab 29. kohal. Kreeka tõusis seitse kohta ja on nüüd 39. tabelireal, sarnaselt Eestile samuti 18 kohta tõusnud Küpros on 96. kohal. Gibraltas langes koha võrra ja on 206. real ehk 

Põnevad muudatused toimusid ka tabeli eesotsas, kus seitsmeaastase vahe järel haaras juhtpositsiooni Brasiilia. Ülejäänud esikümne moodustavad vastavalt Argentina (-1), Saksamaa, Tšiili, Kolumbia (+2), Prantsusmaa, Belgia (-2), Portugal, Šveits (+2) ja Hispaania).

Kui Eesti MM-valiksarja alagrupikaaslastest Belgia on seitsmes, siis Bosnia ja Hertsegoviina jäi 29. kohale, Kreeka tõusis 39. (+7), Küpros tegi Eestiga sama suure tõusu ja maandus 96. kohal ning Gibraltar langes 206. (-1). Lõunanaaber Läti, kellega Eesti kohtub võõrsil 12. juunil, langes tabelis 13 koha võrra 124. reale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles