Hiina GP teine vabatreening jäeti ohtlike olude tõttu ära

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba esimesel vabatreeningul olid olud kehvad, teise vabatreeningu ajaks läks olukord veel hullemaks.
Juba esimesel vabatreeningul olid olud kehvad, teise vabatreeningu ajaks läks olukord veel hullemaks. Foto: JOHANNES EISELE/Scanpix

F1 sarja Hiina etapil pidi täna hommikul kavas olema teine vabatreening, kuid see jäeti keeruliste olude tõttu ära.

Juba esimesel vabatreeningul olid olud kehvad ning kuus sõitjat ei saanudki üldse ringiaega kirja. Teise vabatreeningu ajaks oli ilm jätkuvalt kehv ja rajal valitses udu ning tibutas vihma. Võistluste kohtunikud lükkasid vabatreeningu algust edasi ja hindasid olukorda jooksvalt, kuid otsustasid ligikaudu 15 minutit enne planeeritud treeninguaja lõppu, et masinaid rajale ei lastagi. Põhjuseks asjaolu, et kuigi sõitjad oleksid udus ja vihmas hakkama saanud, ei olnud vastavates tingimustes võimalik kasutada meditsiinikopterit, mis ei oleks suutnud maanduda 38 km eemal asuvas haiglas, kuhu sõitjaid õnnetuse korral oleks tulnud viia.

Ajalukku vaadates pole F1 sõitjatel vaja sellistes oludes toimunud õnnetust kaugelt otsida, sest alles 2014. aasta sügisel kaotas vihmastes oludes sõidetud Jaapani etapil oma masina üle Jules Bianchi. Manori sõitja kihutas otsa rajatraktorile ja viidi kopteriga haiglasse, kuid tema seisund oli nii raske, et ta suri järgmise aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles